Candát trochu jinak. Většina z vás zná určitě kuře z KFC, co když se tak udělá ryba? Vznikne velmi zajímavé a chutné jídlo.
Potřebujeme:
- 800 g filetů z candáta
- dvě vejce
- 1 dl mléka
- dvě lžíce hladké mouky
- lžíci Solamylu
- 200 g kukuřičných lupínků
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- olej
- citron
- zelenou petrželku
Příprava:
Filety osolíme, okořeníme drceným kmínem, pokapeme citronovou šťávou a necháme je odležet. Z vajec, hladké mouky, škrobu a mléka vyšleháme hladké těstíčko, které osolíme a necháme chvíli stát.
Filety v něm pak máčíme, necháme je lehce stéct a potom obalíme v kukuřičných lupínkách. Ty opatrně přitiskneme z obou stran k rybě. Jednotlivé porce smažíme v mírně rozpáleném oleji. Smažíme tak, aby zezlátly jen kukuřičné lupínky. Filety potom vložíme na plech pomazaný olejem a dopečeme v troubě asi 10 minut.
Upečenou rybu posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme citronem a podáváme kupříkladu se šťouchanými brambory se slaninou a pórkem. Tak lze připravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.
Šupiny
Vypadá to luxusně
Jaroslav Horník
Bylo by dobré ty recepty skutečně uvařit a nejlépe i vyfotit. Tohle vaše nahánění bodů pro první cenu je dost trapné. Není vám to alespoň trochu blbé a nefér vůči ostatním?