Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 5 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Candát v županu

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 500 g filetů z candáta
  • 200 g schwarzwaldské šunky
  • 2 lžíce křenu
  • máslo
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
2
90 minut

Postup

1

Filety z candáta pokapeme citronovou šťávou, pozor – nesolíme.

2

Necháme hodinu odpočinout a potom filety osušíme utěrkou.

3

Filety potřeme máslem, posypeme křenem a zabalíme celé do plátků schwarzwaldské šunky, (ta je slaná, proto se filety nesolí).

4

Zabalené filety rozložíme na plech vyložený pečícím papírem.

5

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10–12 minut při 180 °C, až šunka začne zlátnout a pouštět šťávu.

6

Podáváme s vařenými brambory a zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled