Fotografie
Marek okomentoval Jak ulovit mník...
před 18 hod
Fotografie
Jan okomentoval Šonova hodina r...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera
Fotografie
Jan okomentoval Rychlá a spoleh...
včera
Fotografie
Vojtech založil otázku Rychlá a spoleh...
včera

Candát v alobalu s brambory

Marek iRybářství 1 hodnocení
candát Recepty

Na tento recept můžeme použít i jiné sladkovodní nebo mořské ryby, jako filety z kapra, sumce, amura, tresky, makrely atd.  Recept je na 4 balíčky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600–800 g filetů z candáta
  • 1 kg brambor
  • 150 g šunky
  • 2 cibule
  • červenou papriku
  • lžíci nasekané petrželky
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • máslo
  • pepř
  • kmín
  • sůl

Příprava:

Celé oloupané brambory uvaříme ve vodě do poloměkka, vodu slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na 5mm kolečka. Z alobalu ustřihneme čtverce o rozměru 25×25 cm, rozložíme na ně kolečka brambor, posypeme petrželkou, osolíme a opepříme.

Na brambory položíme osolený a opepřený rybí filet, který potřeme hrubozrnnou hořčicí. Posypeme nakrájenou šunkou, paprikou, cibulí, znovu okořeníme pepřem i solí a navrch poklademe plátky másla. Potom přehneme okraje, vytvoříme balíčky, vložíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Upečené balíčky rozložíme na talířích a podáváme teplé.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Mňam

    Tohleto bych si vážně hodně rad dal vypadá to velmi dobře a chutnat to bude taky dobře děkuju za vynikající tip tak to. pujdu určitě v příštím roku skusit

    Jan Bog 18. listopadu 2024
    1. Mňam

      Mňam

      Jan Bog 18. listopadu 2024

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled