Na tento recept můžeme použít i jiné sladkovodní nebo mořské ryby, jako filety z kapra, sumce, amura, tresky, makrely atd. Recept je na 4 balíčky.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600–800 g filetů z candáta
- 1 kg brambor
- 150 g šunky
- 2 cibule
- červenou papriku
- lžíci nasekané petrželky
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- máslo
- pepř
- kmín
- sůl
Příprava:
Celé oloupané brambory uvaříme ve vodě do poloměkka, vodu slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na 5mm kolečka. Z alobalu ustřihneme čtverce o rozměru 25×25 cm, rozložíme na ně kolečka brambor, posypeme petrželkou, osolíme a opepříme.
Na brambory položíme osolený a opepřený rybí filet, který potřeme hrubozrnnou hořčicí. Posypeme nakrájenou šunkou, paprikou, cibulí, znovu okořeníme pepřem i solí a navrch poklademe plátky másla. Potom přehneme okraje, vytvoříme balíčky, vložíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Upečené balíčky rozložíme na talířích a podáváme teplé.
Mňam
Tohleto bych si vážně hodně rad dal vypadá to velmi dobře a chutnat to bude taky dobře děkuju za vynikající tip tak to. pujdu určitě v příštím roku skusit
Mňam
Mňam