Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Tenhle recept ovšem rozhodně stojí za to.
text: Jonáš Wells
Potřebujeme:
Příprava:
Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme v masu každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech vložíme ze špejlí udělanou mřížku, na kterou položíme candáta břichem dolů. V troubě ho pečeme asi dvacet minut. Pak rybu vyndáme, obložíme ji uvařenými brambory (třeba i kousky rajčat, cibulí) a vše zalijeme smetanou, smíchanou s trochou hladké mouky. Pekáč znovu dáme do trouby a pečeme do zlatova.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen