Fotografie
blackmoneycleaning70@gmail.com založil otázku Gold bar and nu...
před 16 min
Fotografie
blackmoneycleaning70@gmail.com založil otázku Cleaning black ...
před 18 min
Fotografie
dirklaytone@gmail.com založil otázku Arialief (IMPOR...
před 5 hod
Fotografie
yetoyej939@exitings.com založil otázku Bioma has prove...
před 16 hod
Fotografie
dr.anodi@gmail.com založil otázku +27631744806 Ab...
před 17 hod

Candát podle dědy

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept z ryb Recepty

Candát má prostě skvělé maso a je skoro jedno, jak ho připravíte. Tenhle recept ovšem rozhodně stojí za to.

text: Jonáš Wells

Potřebujeme:

  • candáta
  • sůl
  • koření na ryby
  • hladkou mouku
  • anglickou slaninu
  • trochu smetany

Příprava:

Vykuchaného a očištěného candáta nasolíme a okořeníme. Od hlavy až k ocasu uděláme v masu každých 5 cm zářezy. Do zářezů vložíme plátek anglické slaniny. Na vymazaný plech vložíme ze špejlí udělanou mřížku, na kterou položíme candáta břichem dolů. V troubě ho pečeme asi dvacet minut. Pak rybu vyndáme, obložíme ji uvařenými brambory (třeba i kousky rajčat, cibulí) a vše zalijeme smetanou, smíchanou s trochou hladké mouky. Pekáč znovu dáme do trouby a pečeme do zlatova.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled