Potřebujeme:
- asi 800 g filetů z candáta
- plátky citronu
Na marinádu:
- velké rajče
- červenou papriku
- chilli papričku
- dva stroužky česneku
- dvě lžíce citronové šťávy
- lžíci nasekaného koriandru
- čtvrt lžičky skořice
- podle chuti sůl a olivový olej
Příprava:
Oloupané pokrájené rajče společně s nakrájenou červenou paprikou a chilli papričkou opečeme na oleji do měkka. Směs rozmixujeme, přidáme utřený česnek, nasekaný koriandr, citronovou šťávu, skořici promícháme, podle chuti přisolíme a zředíme olivovým olejem.
Směsí potřeme filety ryb z jedné strany a necháme nejlépe přes noc marinovat. Druhý den rybu grilujeme pod předehřátým grilem v troubě 5 až 7 minut (můžeme také grilovat na dřevěném uhlí na venkovním grilu).
Hotovou rybu položíme na list ledového salátu, ozdobíme plátkem citronu a podáváme třeba s americkými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen