V podzimních receptech nemůže chybět candát, na kterého má spadeno nejeden rybář.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
600 až 700 g filetů z candáta, deset vypeckovaných černých oliv, deset vypeckovaných zelených oliv, čtyři rajčata, jednu cibuli, 50 ml bílého vína, sladkou papriku, tymián, sůl, máslo, olivový olej a citronovou šťávu.
Příprava:
Filety pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Rajčata křížem nařízneme a spaříme vařící vodou. Po vychladnutí je oloupeme a olivy překrojíme podélně na polovinu.
Filety osušíme a opečeme na oleji z obou stran. Opečené filety narovnáme do zapékací misky, poprášíme červenou paprikou, poklademe kousky másla, posypeme nakrájenými olivami, cibulí a rajčaty. Okořeníme tymiánem, přelijeme bílým vínem a deset minut pečeme ve vyhřáté troubě při 150 °C. Podáváme s pečenými brambory a zeleninovým salátem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen