Fotografie
fadli m.n okomentoval Výdej celorepub...
před 22 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Test rybářských...
před 22 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Původní versus ...
před 22 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Její podvodní v...
před 22 hod
Fotografie
fadli m.n okomentoval Barakuda zaútoč...
před 22 hod

Candát na mandlích s vinnou omáčkou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák

Potřebujeme:

  • candáta
  • citron
  • provensálské koření
  • hladká mouka
  • máslo
  • mandle
  • bílé víno
  • smetana

Postup:

Filet candáta osušíme, osolíme, pokapeme citronem, lehce okořeníme směsí voňavého koření provensálského typu, obalíme v hladké mouce a na přepuštěném másle společně s plátky loupaných mandlí krátce v pánvi opečeme.

Potom ho zastříkneme dobrým bílým vínem, sladkou smetanou a pozvolna dusíme, až je maso měkké a omáčka zredukovaná na správnou hustotu.

Podáváme bohatě posypané čerstvou petrželkou a s oloupanými brambory, které jsme vařili ve slupce s mořskou solí. 

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled