Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák
Potřebujeme:
- candáta
- citron
- provensálské koření
- hladká mouka
- máslo
- mandle
- bílé víno
- smetana
Postup:
Filet candáta osušíme, osolíme, pokapeme citronem, lehce okořeníme směsí voňavého koření provensálského typu, obalíme v hladké mouce a na přepuštěném másle společně s plátky loupaných mandlí krátce v pánvi opečeme.
Potom ho zastříkneme dobrým bílým vínem, sladkou smetanou a pozvolna dusíme, až je maso měkké a omáčka zredukovaná na správnou hustotu.
Podáváme bohatě posypané čerstvou petrželkou a s oloupanými brambory, které jsme vařili ve slupce s mořskou solí.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen