Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Jak jsme si uži...
předevčírem

Candát na bylinkách

Marek iRybářství 1 hodnocení
candát Recepty

Už za pár dní si budeme moci od vody přinést také dravou rybu. Proto si dnes připravíme výborného candáta.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 až 700 g filet z candáta
  • jednu lžičku čerstvé šalvěje
  • jednu lžičku čerstvého rozmarýnu
  • jednu lžičku čerstvé petrželky
  • dvě lžíce strouhanky
  • citronovou šťávu
  • máslo
  • sůl
  • drcený barevný pepř

Příprava:

Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Bylinky nasekáme na jemno a promícháme dohromady. Filety osušíme, posypeme barevným pepřem, nasekanými bylinkami, poklademe vločkami másla a jemně posypeme strouhankou.

Rybu vložíme na plech, který vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 až 180 °C, a to 15 až 20 minut. Upečené porce ryby položíme na talíře a ozdobíme kolečky citronu. Podáváme například s celerovými hranolky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Bylinky

    Je to prostě luxus ne má to chybu candát je candát dával jsem si ho v rybářské restauraci a super přikládám foto

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled