Už za pár dní si budeme moci od vody přinést také dravou rybu. Proto si dnes připravíme výborného candáta.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 až 700 g filet z candáta
- jednu lžičku čerstvé šalvěje
- jednu lžičku čerstvého rozmarýnu
- jednu lžičku čerstvé petrželky
- dvě lžíce strouhanky
- citronovou šťávu
- máslo
- sůl
- drcený barevný pepř
Příprava:
Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Bylinky nasekáme na jemno a promícháme dohromady. Filety osušíme, posypeme barevným pepřem, nasekanými bylinkami, poklademe vločkami másla a jemně posypeme strouhankou.
Rybu vložíme na plech, který vymažeme rozpuštěným máslem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 až 180 °C, a to 15 až 20 minut. Upečené porce ryby položíme na talíře a ozdobíme kolečky citronu. Podáváme například s celerovými hranolky.
Bylinky
Je to prostě luxus ne má to chybu candát je candát dával jsem si ho v rybářské restauraci a super přikládám foto