Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Bylinkový kapr s brokolicí

strunc 0 hodnocení
Recepty

Ryby jsou samy o sobě velmi zdravé. Pokud je doplníme ještě o zeleninu, získáme vitaminovou bombu, která by se dala nezvat skoro elixírem života. Tento recept je k tomu všemu ještě velmi chutný!

Potřebujeme:

  • 6 porcí kapra
  • žloutek
  • sůl
  • červenou paprika
  • polohrubou mouku
  • lžičku bylinek podle chuti (pažitka, petrželová nať, bazalka, tymián, provensálské koření, mletý kmín)
  • asi 2 lžíce oleje
  • máslo
  • citron
  • brokolici

Příprava:

Porce kapra omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Maso necháme chvíli odpočinout a připravíme si bylinkovou směs smícháním všech jemně nasekaných nebo rozdrcených bylinek.

Pak rozšleháme žloutek. Rybí porce osolíme, potřeme žloutkem, vydatně posypeme bylinkami a obalíme je v mouce s červenou paprikou. Maso smažíme v rozehřátém oleji. Krátce před dosmažením položíme na každou porci ryby kousek másla. Podáváme s vařenou, jen osolenou brokolicí, kterou rovněž pokapeme rozehřátým máslem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled