Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 14 min
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 10 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Bujabéza (Bouillabaissa)

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Pověstná francouzská rybí polévka, která má mnoho obměn a variant. Obsahuje více druhů ryb, mořské plody, zeleninu, bylinky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 200 g tresky
  • 200 g lososa
  • 150 g mušlí (slávky)
  • 150 g oloupaných krevet
  • 500 g oloupaných rajčat
  • 200 g řapíkatého celeru
  • dvě větší cibule
  • dvě brambory
  • 5 dl kuřecího vývaru
  • 5 dl rajčatové šťávy
  • 3 dl bílého vína
  • dva utřené stroužky česneku
  • lžíci worcestrové omáčky
  • lžičku nasekané petrželky
  • lžičku nasekané bazalky
  • tymián
  • špetku šafránu
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Příprava:

V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na něm (lehce) cibuli, nakrájený řapíkatý celer, přidáme nakrájená oloupaná rajčata, utřený česnek, worcester a vše zalijeme kupříkladu kuřecím nebo rybím vývarem. Pak přidáme nasekané bylinky a na mírném plamenu vaříme hodinu. Do vývaru potom vložíme nakrájené brambory, přilijeme bílé víno a rajčatovou šťávu.

Vše osolíme, opepříme, přidáme tymián, šafrán, vaříme opět na mírném plamenu, nyní 2 hodiny, aby se všechny chutě dokonale propojily. Po dvou hodinách vložíme kostky rybího masa, z lososa a tresky, po minutě dalšího vaření vložíme krevety a mušle a vše opět povaříme jen minutu. Bujabézu podáváme samotnou, popřípadě s plátky opečené bagety, veky, chleba.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled