Pokrm z francouzské kuchyně. Jde o kaši, která se připravuje ze sušené tresky. Ta se předem máčí a potom vaří s olivovým olejem a mlékem. Existují dvě varianty, kdy se kaše maže na plátky opečené bagety, nebo promíchá s rozšťouchanými bramborami a zapéká. Brandade jde vyrobit i z filetů z tresky, které jsme použili my.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- asi 500 g filetů z tresky
- 1 dl olivového oleje
- 1 dl mléka
- tři stroužky česneku
- provensálské koření
- pepř
- sůl
Příprava:
Filety z tresky uvaříme v mírně osolené vodě, vaříme je asi 15 minut. Pak vodu scedíme, vařenou tresku osušíme utěrkou, rozdělíme na kousky, popřípadě odstraníme drobné kostičky. Rybu umeleme, nebo rozmělníme vidličkou. Do hrnce nalijeme olivový olej, zahřejeme, přidáme rybí maso, drcený česnek a vše mícháme, až se maso spojí s olejem. Do směsi nyní přiléváme vlažné mléko a stále mícháme. Když se kaše se spojí s mlékem, ochutíme ji provensálským kořením, solí a pepřem. Pomazánku mažeme na opečené plátky bagety, jako přílohu zvolíme černé olivy a zeleninu.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen