Využití hlavy a odřezků ze sumce na kvalitní a hutnou polévku, která zasytí a zahřeje.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1500 g odřezků ze sumce a rozpůlenou hlavu zbavenou skřelí a vousů atd.
- 2,5 l vody
- 500 g brambor
- 300 g zelí
- 300 g červené řepy
- 2 mrkve
- 3 cibule
- 200 g rajského protlaku
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky celého pepře
- červenou sladkou papriku
- sůl
- pepř
- ocet
- sádlo
Příprava:
Rozpůlenou hlavu a odřezky zalijeme vodou, přidáme jednu neoloupanou cibuli, sůl, divoké koření a na mírném plamenu táhneme vývar 1 hodinu. Vývar scedíme, hlavu a odřezky necháme vychladnout. Potom libové maso bez tuku a kostí obereme a odložíme stranou. Z vývaru sebereme přebytečný tuk naběračkou a odsajeme ubrouskem.
Na sádle zpěníme cibuli, posypeme červenou paprikou, promícháme a přidáme najemno nakrájené zelí na nudličky a kostičky červené řepy. Následně podlijeme vývarem, aby bylo vše ponořeno a dusíme 30 minut.
Přilijeme zbytek vývaru, rajský protlak, přidáme nakrájené brambory a mrkev. Vaříme, až všechny suroviny změknou a na závěr ji ochutíme pepřem, solí a octem. Polévku nalijeme do talířů a přidáme kousky rybího masa, které ohřejeme v troubě. Podáváme samotné nebo s chlebem a pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen