Skvělý a chutný recept na úpravu kapra z německé kuchyně.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1000 g naporcovaného kapra
- 100 g celeru
- 50 g křenu
- dvě uvařená vejce
- 1 dl bílého vína
- ledový salát
- máslo
- hladkou mouku
- sůl
- kmín
- pepř
Příprava:
Porce kapra osolíme, okmínujeme, lehce opepříme a obalíme v hladké mouce. Opečeme je z obou stran na másle do zlatova, pak je podlijeme vínem, dusíme asi pět minut za občasného polévání šťávou. Hotové porce ryby položíme na talíři na listy salátu, posypeme je směsí strouhaného celeru a křenu a drobně nasekanými vejci, ozdobíme proužky papriky a chutný oběd podáváme s opečenými brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen