Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 10 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod

Asijské rybí závitky

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Zhruba 500 g filetů z tresky
  • 250 g vařené rýže
  • Červenou papriku
  • Pórek
  • 16 listů rýžového papíru
  • Dvě lžíce rybí omáčky
  • Lžíci strouhaného zázvoru
  • Lžíci nasekané petrželky nebo koriandru
  • Mořskou sůl
  • Chilli
  • Dvě hvězdičky badyánu
  • Olej
Na omáčku:
  • Dvě lžíce vody
  • Dvě lžíce sójové omáčky
  • Lžíci oleje
  • Dva stroužky česneku
  • Lžíci nasekané petrželky.

Příprava:

Do většího hrnce nalijeme 2 cm vody, přidáme do ní badyán a půl lžíce nastrouhaného zázvoru. Do hrnce vložíme pařák a na něj položíme rybí filety kůží dolů a osolíme je mořskou solí.

Hrnec přiklopíme pokličkou a vše vaříme v páře na mírném plamenu asi deset minut. Hotovou rybu necháme vychladnout, odstraníme kůži a maso rozebereme na lupínky, popřípadě odstraníme kůstky a maso odložíme stranou.

V pánvi na oleji podusíme na kolečka nakrájený pórek, proužky papriky a necháme vychladnout. Do mísy nasypeme uvařenou rýži, přidáme podušenou zeleninu, rybí maso a nasekanou petrželku.

Směs promícháme, ochutíme rybí omáčkou, chilli, zázvorem a solí. Rýžový papír položíme na mokrou utěrku. Když zvláční, do středu navršíme směs, okraje papíru přehneme a vytvoříme obdélníkové balíčky.

Na plech položíme pečící papír, balíčky na plech naskládáme přehnutými okraji dolů. Potřeme je olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 – 12 minut do doby, než papír začne na povrchu zlátnout.

Upečené závitky na talíři přelijte omáčkou, kterou připravíme z uvedených surovin. Vidličkou rozmícháme vodu se sójovou omáčkou, citronovou šťávou, olejem a přidáme i nadrobno nasekaný česnek a petrželku. 

Závitky je možno též opéct ve vyšší vrstvě oleje ve fritéze. K závitkům se podává kimchi – po našem kvašená zelenina. Uvedená dávka stačí na šestnáct závitků, které bohatě zasytí čtyři velmi hladové strávníky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Asijští kuchaři umí úplně divy s jídlem

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled