Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Zvědavý ...
před 5 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 24 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Úhoř říční...
před 24 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem

Asijská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Asijské polévky jsou velmi oblíbené pro svoji vůni, pikantní a ostrou chuť i rychlou přípravu. Zkusíme si připravit jednu z variant rybí polévky s rybím masem, krevetami a dalšími surovinami.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1,5 l rybího vývaru
  • 300 g rybích filetů (treska, candát)
  • 150 g mražených krevetek
  • 100 g pórku
  • 100 g mrkve
  • 100 g žampionů
  • balíček (25 g) čínských nudlí
  • chilli papričku
  • 2 stroužky česneku
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • lžíci čerstvého nasekaného koriandru
  • citronovou šťávu
  • olej

Příprava:

Na rozehřátém oleji necháme rozvonět najemno nasekaný česnek, chilli a nastrouhaný zázvor a následně zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Posléze ztlumíme plamen, přidáme na nudličky nakrájený pórek, mrkev, plátky žampionů, přilijeme rybí omáčku a vaříme na mírném plamenu 10 minut.

Do polévky vložíme čínské nudle, nakrájené rybí maso, krevety a vaříme 10 minut. Polévku na závěr dochutíme citronovou šťávou, případně ještě rybí omáčkou. Teplou polévku nalitou v miskách posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled