Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Asijská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Asijské polévky jsou velmi oblíbené pro svoji vůni, pikantní a ostrou chuť i rychlou přípravu. Zkusíme si připravit jednu z variant rybí polévky s rybím masem, krevetami a dalšími surovinami.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1,5 l rybího vývaru
  • 300 g rybích filetů (treska, candát)
  • 150 g mražených krevetek
  • 100 g pórku
  • 100 g mrkve
  • 100 g žampionů
  • balíček (25 g) čínských nudlí
  • chilli papričku
  • 2 stroužky česneku
  • lžička nastrouhaného zázvoru
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • lžíci čerstvého nasekaného koriandru
  • citronovou šťávu
  • olej

Příprava:

Na rozehřátém oleji necháme rozvonět najemno nasekaný česnek, chilli a nastrouhaný zázvor a následně zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Posléze ztlumíme plamen, přidáme na nudličky nakrájený pórek, mrkev, plátky žampionů, přilijeme rybí omáčku a vaříme na mírném plamenu 10 minut.

Do polévky vložíme čínské nudle, nakrájené rybí maso, krevety a vaříme 10 minut. Polévku na závěr dochutíme citronovou šťávou, případně ještě rybí omáčkou. Teplou polévku nalitou v miskách posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled