Asijské polévky jsou velmi oblíbené pro svoji vůni, pikantní a ostrou chuť i rychlou přípravu. Zkusíme si připravit jednu z variant rybí polévky s rybím masem, krevetami a dalšími surovinami.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 1,5 l rybího vývaru
- 300 g rybích filetů (treska, candát)
- 150 g mražených krevetek
- 100 g pórku
- 100 g mrkve
- 100 g žampionů
- balíček (25 g) čínských nudlí
- chilli papričku
- 2 stroužky česneku
- lžička nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce rybí omáčky
- lžíci čerstvého nasekaného koriandru
- citronovou šťávu
- olej
Příprava:
Na rozehřátém oleji necháme rozvonět najemno nasekaný česnek, chilli a nastrouhaný zázvor a následně zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Posléze ztlumíme plamen, přidáme na nudličky nakrájený pórek, mrkev, plátky žampionů, přilijeme rybí omáčku a vaříme na mírném plamenu 10 minut.
Do polévky vložíme čínské nudle, nakrájené rybí maso, krevety a vaříme 10 minut. Polévku na závěr dochutíme citronovou šťávou, případně ještě rybí omáčkou. Teplou polévku nalitou v miskách posypeme nasekaným čerstvým koriandrem a podáváme.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen