Dnešní recept je především pro lidi, kteří se v kuchyni trochu vyznají. Náročnost však vyváží exotičnost a neobvyklost výsledného pokrmu. A pokud se do receptu pustíte, buďte si jisti, že si pochutnáte!

Text: Milan Beránek, foto: autorK

Potřbujeme:

  • 250 g masa z amura
  • vaječný bílek
  • dvě větší brambory
  • jeden kus mořské řasy
  • trochu zakysané smetany
  • stroužek česneku
  • rybí koření
  • citron
  • bylinky podle chuti
  • máslo

Příprava:

Rybí filet zbavený kůže a většiny kostí prořízneme z boku dlouhým tenkým nožem. Tím vytvoříme kapsu, kterou posléze naplníme fáší.

Tu připravíme tak, že semeleme nebo rozmačkáme rybí maso, osolíme ho, okořeníme, přidáme bílek z jednoho vejce a nasekanou bazalku.

Směs propracujeme, aby nám ji bílek dostatečně spojil. Na prkénko položíme mořskou řasu, na ni dáme masovou směs a vše opatrně zabalíme jako kapsu. Tu pak opatrně vložíme do předem vyříznuté kapsy v amuřím filetu.

Filet osolíme a okořeníme, z obou stran ho usmažíme na másle a poté ho s pečeným bramborem pečeme v troubě při 150 stupních asi tak 12-15 minut.

Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, do které vmícháme rozdrcený česnek s trochu chilli. Kapsu vyndáme z trouby, úhledně ji dáme na talíř, přidáme přílohu, ozdobíme a máme hotovo. Dobrou chuť!

Rada na závěr

Místo čerstvého česneku můžeme použít třeba granulovaný. Je jemnější. Bude vyhovovat i těm strávníkům, kteří tráví pomaleji. Fáší nemusí být nutně z amura, můžeme použít jakékoliv jiné rybí maso.

Napsat komentář