Text: Milan Beránek, foto: autorK
Potřbujeme:
- 250 g masa z amura
- vaječný bílek
- dvě větší brambory
- jeden kus mořské řasy
- trochu zakysané smetany
- stroužek česneku
- rybí koření
- citron
- bylinky podle chuti
- máslo
Příprava:
Rybí filet zbavený kůže a většiny kostí prořízneme z boku dlouhým tenkým nožem. Tím vytvoříme kapsu, kterou posléze naplníme fáší.
Tu připravíme tak, že semeleme nebo rozmačkáme rybí maso, osolíme ho, okořeníme, přidáme bílek z jednoho vejce a nasekanou bazalku.
Směs propracujeme, aby nám ji bílek dostatečně spojil. Na prkénko položíme mořskou řasu, na ni dáme masovou směs a vše opatrně zabalíme jako kapsu. Tu pak opatrně vložíme do předem vyříznuté kapsy v amuřím filetu.
Filet osolíme a okořeníme, z obou stran ho usmažíme na másle a poté ho s pečeným bramborem pečeme v troubě při 150 stupních asi tak 12-15 minut.
Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, do které vmícháme rozdrcený česnek s trochu chilli. Kapsu vyndáme z trouby, úhledně ji dáme na talíř, přidáme přílohu, ozdobíme a máme hotovo. Dobrou chuť!
Rada na závěr
Místo čerstvého česneku můžeme použít třeba granulovaný. Je jemnější. Bude vyhovovat i těm strávníkům, kteří tráví pomaleji. Fáší nemusí být nutně z amura, můžeme použít jakékoliv jiné rybí maso.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen