Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 26 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 26 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 26 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 26 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 45 dny

Amur s vaječnou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Chutnou studenou vaječnou omáčkou můžeme přelít i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, my jsme použili amura.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 800 g naporcovaného amura
  • hladkou mouku
  • sůl
  • kmín
  • olej
Na vaječnou omáčku pak:
  • dvě uvařená vejce
  • lžíci bílého jogurtu
  • lžíci majonézy
  • lžičku vinného octa
  • lžíci nasekané pažitky
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Osušené porce ryby osolíme, okmínujeme, lehce poprášíme hladkou moukou a na oleji opečeme do zlatova z obou stran. Vařená vejce nastrouháme najemno, promícháme je s nasekanou petrželkou, majonézou a jogurtem.  Omáčku ochutíme vinným octem, pepřem a solí.

Pečené porce ryby pak vaječnou omáčkou přelijeme a oběd podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled