Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 13 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Amur na bulharský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
amur Recepty

Recept z bulharské kuchyně, podle něhož lze upravit i jiné druhy mořských nebo sladkovodních ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z amura
  • 150 g bílého jogurtu
  • jednu červenou papriku
  • dvě rajčata
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané pažitky
  • citronovou šťávu
  • pažitku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olej

Příprava:

Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Porce ryby vložíme do trouby, pokapeme olejem, zvolíme funkci gril a upečeme do měkka.

amur
foto: Dalibor Marounek

Na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata a nadrobno nasekaný česnek. Směs osolíme a dochutíme špetkou tymiánu.

Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, přidáme lžíci bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled