Recept z bulharské kuchyně, podle něhož lze upravit i jiné druhy mořských nebo sladkovodních ryb.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- 600 g filetů z amura
- 150 g bílého jogurtu
- jednu červenou papriku
- dvě rajčata
- dva stroužky česneku
- jednu lžíci nasekané pažitky
- citronovou šťávu
- pažitku
- sůl
- pepř
- tymián
- olej
Příprava:
Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Porce ryby vložíme do trouby, pokapeme olejem, zvolíme funkci gril a upečeme do měkka.
Na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata a nadrobno nasekaný česnek. Směs osolíme a dochutíme špetkou tymiánu.
Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, přidáme lžíci bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.
Mňam
Mňam
Mňam
Mňam
Tohleto bych si vážně hodně rad dal vypadá to velmi dobře a chutnat to bude taky dobře děkuju za vynikající tip tak to. pujdu určitě v příštím roku skusit