Fotografie
Stanislava okomentoval Soukromá půjčka...
před 2 hod
Fotografie
SVOBODA založil otázku Soukromá půjčka...
před 5 hod
Fotografie
Milan okomentoval Úlovky 2024...
včera
Fotografie
Stanislava okomentoval Finanční situac...
včera
Fotografie
KLIMOSOVA založil otázku Finanční situac...
před 4 dny

Amur na bulharský způsob

Marek iRybářství 2 hodnocení
amur Recepty

Recept z bulharské kuchyně, podle něhož lze upravit i jiné druhy mořských nebo sladkovodních ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600 g filetů z amura
  • 150 g bílého jogurtu
  • jednu červenou papriku
  • dvě rajčata
  • dva stroužky česneku
  • jednu lžíci nasekané pažitky
  • citronovou šťávu
  • pažitku
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olej

Příprava:

Filety z amura osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout. Porce ryby vložíme do trouby, pokapeme olejem, zvolíme funkci gril a upečeme do měkka.

amur
foto: Dalibor Marounek

Na oleji podusíme do měkka nakrájenou papriku, oloupaná nakrájená rajčata a nadrobno nasekaný česnek. Směs osolíme a dochutíme špetkou tymiánu.

Upečené porce ryby potřeme zeleninovou směsí, přidáme lžíci bílého jogurtu, posypeme pažitkou a podáváme třeba s hranolky.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Mňam

    Mňam

    Jan Bog 18. listopadu 2024
  2. Mňam

    Mňam
    Tohleto bych si vážně hodně rad dal vypadá to velmi dobře a chutnat to bude taky dobře děkuju za vynikající tip tak to. pujdu určitě v příštím roku skusit

    Jan Bog 18. listopadu 2024

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled