Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Koláč s treskou a hřiby

strunc 1 hodnocení
Recepty

Potřebujeme:

  • 400 g listového těsta
  • 250 g filetů z tresky
  • 200 g pórku
  • 50 g sýra na strouhání,
  • 150 g hřibů
  • dvě lžíce smetany
  • máslo
  • nasekanou petrželku
  • sůl
  • pepř
  • mletý kmín

Příprava:

Pórek nakrájíme na kolečka, na másle vše podusíme, osolíme, opepříme a do podušeného pórku vmícháme dvě polévkové lžíce smetany.

Hřiby nakrájíme na plátky, podusíme je na másle, ochutíme solí a mletým kmínem. Rybí maso nakrájíme na kostky. Z listového těsta vyválíme plát asi 1 cm silný. Do kulaté formy na koláče vložíme těsto a upravíme jeho okraje.

Těsto poklademe vrstvou pórku, kousky ryby, plátky hřibů a dáme péct na 20 až 25 minut do předem vyhřáté trouby. Když je koláč upečený, posypeme ho strouhaným sýrem, který necháme roztavit.

Hotový koláč pak nakrájíme na dílky, které posypeme nasekanou petrželkou. S bílým vínem? Vynikající!

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Luxusní

    Vypadá to senzačně itak to musí chutnat

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled