Potřebujeme:
- 700 g filetů z tresky
- mrkev
- cibuli
- kousek celeru
- 0,5 l rybího vývaru
- 3 dl mléka
- 2 dl sladké smetany
- dva žloutky
- dvě polévkové lžíce hladké mouky
- bobkový list
- čtyři hřebíčky
- čtyři kuličky celého pepře
- špetku muškátového květu
- mletý pepř
- sůl
- máslo
- petrželku
Příprava:
Do nejméně 1 l vody vložíme porce tresky, přidáme nakrájenou mrkev, celer, cibuli, osolíme, přidáme bobkový list, hřebíček, celý pepř a vše na mírném ohni vaříme půl hodiny.
Vývar přecedíme, rybí maso dáme stranou. Na másle zpěníme mouku a za stálého míchání postupně přiléváme mléko a rybí vývar pak necháme na mírném plamenu a za míchání vařit asi deset minut. Smetanu rozšleháme se žloutky, směs vlijeme do polévky, ochutíme ji muškátovým květem, opepříme ji a osolíme.
Na závěr vložíme do polévky kousky rybího masa a vše necháme prohřát. Hotovou polévku na talíři posypeme nasekanou petrželkou. Kdo to má rád, ten může přidat i osmažené kostičky chleba, popřípadě veky nebo toustového chleba.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen