Text: Milan a Jana Janouškovi, foto: Ivo Novák
Potřebujeme:
- štiku
- sůl
- bílý pepř
- citron
- máslo
- hladkou mouku
- smetanu
Postup:
Porci štiky osušíme, osolíme, okořeníme bílým pepřem, pokapeme citronovou šťávou, obalíme ji v hladké mouce a na přepuštěném másle v pánvi krátce opečeme.
Zastříkneme rybím vývarem (v nouzi postačí i voda), přidáme kůru z dobře opraného citronu a lehce i trochu citronové šťávy. Vše zastříkneme sladkou smetanou. Několik minut dusíme – do doby, než je maso měkké a smetana společně s moukou na obaleném masu vytvoří pěknou omáčku. Do ní vmícháme čerstvou petrželku a jídlo je hotové.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen