Text: David Štrunc, foto: autor
Jak velké kapry by si rybáři měli brát domů a jaké naopak pouštět zpět do revíru? Většina rybářů vám řekne, že na jídlo je nejlepší kapr od 45 do 55 cm. Spodní míra se v minulých letech posunula ze 35 cm na 40 cm. Na některých revírech se zavedla K70. To však kaprařům nestačí. Volali po dalších opatřeních.
Po mnoha diskuzích tak vznikl návrh na celoplošné zavedení K60. „Většina rybářů si stejně takto velké ryby neodnáší.“ „Velcí kapři kumulují spoustu polutantů, pokud mají být ryby považovány za zdravé, je třeba konzumovat jen ty malé,“ ozývalo se při projednávání nového omezení.
Pravda samozřejmě je, že čím je ryba starší, tím více polutantů nashromáždí. Kapr patří mezi ryby s velkým množstvím tuku, proto se škodliviny v jeho těle kumulují více a rychleji. Je však cesta zavedení horní hranice správná?
Více informací o tomto tématu už jsme si vymyslet nemohli. Jedná se samozřejmě o APRÍLOVÝ ŽERT, na který jste nám, doufáme, naletěli… Pravda je samozřejmě taková, že nic jako K60 se nikde neprojednává. Jedná se čistě a pouze o vtip.
Přejeme příjemný apríl!
No horní 70 spodní 60.ze svazovém se stává chyť a pusť.