Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 13 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Amuří kapsa plněná fáší se zakysanou smetanou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan Beránek, foto: autorK

Potřbujeme:

  • 250 g masa z amura
  • vaječný bílek
  • dvě větší brambory
  • jeden kus mořské řasy
  • trochu zakysané smetany
  • stroužek česneku
  • rybí koření
  • citron
  • bylinky podle chuti
  • máslo

Příprava:

Rybí filet zbavený kůže a většiny kostí prořízneme z boku dlouhým tenkým nožem. Tím vytvoříme kapsu, kterou posléze naplníme fáší.

Tu připravíme tak, že semeleme nebo rozmačkáme rybí maso, osolíme ho, okořeníme, přidáme bílek z jednoho vejce a nasekanou bazalku.

Směs propracujeme, aby nám ji bílek dostatečně spojil. Na prkénko položíme mořskou řasu, na ni dáme masovou směs a vše opatrně zabalíme jako kapsu. Tu pak opatrně vložíme do předem vyříznuté kapsy v amuřím filetu.

Filet osolíme a okořeníme, z obou stran ho usmažíme na másle a poté ho s pečeným bramborem pečeme v troubě při 150 stupních asi tak 12-15 minut.

Mezitím si připravíme zakysanou smetanu, do které vmícháme rozdrcený česnek s trochu chilli. Kapsu vyndáme z trouby, úhledně ji dáme na talíř, přidáme přílohu, ozdobíme a máme hotovo. Dobrou chuť!

Rada na závěr

Místo čerstvého česneku můžeme použít třeba granulovaný. Je jemnější. Bude vyhovovat i těm strávníkům, kteří tráví pomaleji. Fáší nemusí být nutně z amura, můžeme použít jakékoliv jiné rybí maso.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled