Text: Dalibor Marounek, foto: autor
Potřebujeme:
- porce masa ze štiky
- hladkou mouku
- citron
- máslo
- sůl
Na omáčku:
- asi čtyři polévkové lžíce hladké mouky
- máslo
- jednu cibuli
- trochu sladké smetany
- 100 g nastrouhaného sýra eidam
- pepř
- sůl
- muškátový oříšek
Příprava:
Podkovy ze štiky osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme je aspoň hodinu odležet. Pak je obalíme v hladké mouce, opečeme z obou stran na másle a odložíme do mírně předehřáté trouby.
Omáčku připravíme tak, že z másla, jemně nakrájené cibule a hladké mouky vytvoříme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a pak směs za stálého míchání vaříme do doby, než zhoustne.
Pak do ní vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme ji a dochutíme pepřem a muškátovým oříškem. Porce štiky vyndáme z trouby, dáme na talíře, přelijeme je omáčkou a máme hotovo. Jako příloha se nejlépe hodí vařené brambory.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen