Text: Dalibor Marounek, foto: autor
Potřebujeme:
- 150 g matjesů
- 200 g vařených brambor
- 200 g červené řepy
- Dvě kyselejší jablka
- Kysanou smetanu
- Cukr
- Sůl
- Pepř
- Ocet
Příprava:
Brambory a červenou řepu uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Matjesy nakrájíme na proužky.
Uvařené vychladlé brambory a řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky a promícháme je v míse s jablky a matjesy. Vše podle chuti ochutíme pepřem, solí, cukrem a octem a necháme alespoň hodinu v lednici rozležet a vychladit.
Salát na talíři přelijeme kysanou smetanou a podáváme s pečivem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen