Text: Jonáš Wells, foto: autor
Potřebujeme:
- Jednu menší naporcovanou štiku
- Sůl
- Pepř
- 50 g kvalitního oleje
- 40 g hladké mouky
- Dvě cibule
- Dvě lžíce posekané petrželky
- 0,5 l vývaru (rybího, nebo hovězího)
Příprava:
Jemně nasekanou cibuli osmažíme do zlatova, přidáme petrželku, vše lehce zaprášíme hladkou moukou a osmahneme.
Růžovou jíšku zředíme vývarem. Dobře ji rozšleháme a provaříme. Porce štiky osolíme, opepříme, vložíme do této omáčky, zakryjeme a vaříme asi 25 minut.
Občas nádobou potřeseme, aby se ryba nepřichytila. Když pokrm prochladne, složíme rybu na mísu (nejlepší je, sestavíme-li porce opět ve tvaru ryby) a přelijeme je omáčkou, která zrosolovatěla.
Takto připravenou štiku podáváme za tepla, ale i za studena.
Krása
Krásně to vypadá