Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 4 dny
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 7 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 7 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 7 dny

Kapr na majoránkovém másle s domácími zelňáky a smetanovou omáčkou

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Milan Beránek, foto: Vladimír Urban, Lenka Hofmanová

Na jednu poctivou porci potřebujeme:

  • Podkovu nebo jeden až dva řízky z kapra
  • 50 g másla
  • Špetku majoránky
  • Sůl
  • Bylinky podle chuti
  • Trochu smetany
  • 200 g kysaného zelí
  • Kmín
  • Vejce
  • Cukr
  • Cibuli
  • Slaninu
  • Trochu hladké mouky
  • Česnek
  • Hrušku

Příprava ryby:

Maso osolíme a opepříme. Poté do povoleného másla přidáme sůl, prolisovaný stroužek česneku a lehce promnutou majoránku.

Touto voňavou máslovou směsí maso potřeme mašlovačkou ze všech stran a necháme ho chvilku, klidně půlhodinku odležet. Pak maso vložíme do pekáčku a při 160-180 stupních ho pečeme 25-30 minut.

Asi v polovině pečení k němu přidáme rozkrojenou hrušku, kterou jsme zbavili jadřince a stopky.

Omáčku připravíme ze smetany, do které nasekáme bylinky podle chuti. Trošičku ji osolíme a lehounce ji redukujeme (vyvaříme).

Příprava zelňáku:

Kdo umí klasický bramborák, ten má vyhráno. Zelí posekáme, trochu z něj vymačkáme vodu, osolíme ho a přidáme do něj kmín, rozetřený česnek a trochu cukru.

Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí a po vychladnutí to přidáme k zelí. Vmícháme jedno vajíčko, přidáme pár lžiček hladké mouky, směs rozmícháme a pak ji pečeme na pánvi v podobě placiček.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Vypadá to dobře

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled