Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 7 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 16 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Tacos s rybou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Dalibor Marounek, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Osm kukuřičných placek tacos (jsou k mání i u nás)
  • 400 g pevného rybího masa (treska, sumec, candát, štika atd.)
  • 250 g červeného zelí
  • Omáčku salsa
  • Dva stroužky česneku
  • Citronovou šťávu
  • Chilli
  • Římský kmín
  • Oregano
  • Pepř
  • Sůl
  • Hladkou mouku
  • Petrželku
  • Olej

Příprava:

Rybí maso nakrájíme na kostky, vložíme je do misky, promícháme s utřeným česnekem, posypeme oreganem, řeckým kmínem, chilli, pepřem a osolíme. Pak je obalíme v hladké mouce.

Červené zelí nakrájíme na nudličky, promícháme je se stejným kořením jako ryby a přidáme 2 – 3 lžíce salsy. Kousky rybího masa opečeme na oleji ze všech stran a odložíme je stranou.

Tacos postříkáme kapkami vody a ohřejeme na suché pánvi (placky lze vložit i do mikrotenového sáčku a ohřát 40 sekund v mikrovlnné troubě). Teplé placky naplníme ochuceným zelím, nahoru přidáme kostky rybího masa, přelijeme salsou, ozdobíme petrželkou a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled