Text: Jiří Mika, foto: Ondřej Cupal a pixabay.com
Potřebujeme:
- 250 g kapřího masa
- 120 g másla
- Jednu cibuli
- 200 g čerstvých hub (lepší jsou světlé druhy)
- Sůl
- Mletý pepř
- Kmín
- Zelenou petrželku
- 40 g hladké mouky
- Přes litr vody
- 2 dl sladké smetany
- 2 dl bílého vína
- Pažitku
Příprava:
Rybí maso osolíme a opečeme ho na másle. Pak ho vykostíme a rozkrájíme na kousky. Na zbylém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně rozsekanou petrželku.
Přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, okmínujeme a vše asi 5 minut podusíme. Podušené houby zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem z ryb a sladkou smetanou, dobře rozšleháme a zhruba 10 minut povaříme.
Nakonec do polévky přidáme opečené nakrájené kapří maso, 2 dl bílého vína a podle chuti přikořeníme. Polévku necháme přejít varem a podáváme. Jednotlivé porce zdobíme jemně rozsekanou pažitkou nebo petrželkou.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen