Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr s lilkem, rajčaty a žampiony

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Vladimír Urban, foto: autor, David Štrunc

Potřebujeme:

  • Porce kapra
  • Odpovídající množství špeku
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín
  • Rajčata
  • Žampiony

Příprava:

Na silnější plátky nakrájíme kousky špeku, vložíme je na pánev a lehce z nich necháme pustit tuk. Pak přidáme okořeněné porce kapra a smažíme jako obvykle.

Na kostičkách špeku osmahneme i na plátky nakrájené žampiony, k nimž přidáme kmín. Houby pravidelně promícháváme!

Lilek, který před přípravou osolíme a posléze z něj vymačkáme vodu, zprudka osmahneme na grilu či na pánvi a pak na něj uložíme ve vodě uvařené a oloupané rajče (lze použít i konzervovaná rajčata do italské kuchyně).

Přidáme smažené, mírně polosyrové žampiony a přílohu máme komplet. Je to dobré, jednoduché, rychlé a vcelku zdravé jídlo, v němž trošičku „zlobí“ jen ten špek. Ale bez něj by to prostě nebylo ono!

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled