Text: Vladimír Urban, foto: autor, David Štrunc
Potřebujeme:
- Porce kapra
- Odpovídající množství špeku
- Sůl
- Pepř
- Kmín
- Rajčata
- Žampiony
Příprava:
Na silnější plátky nakrájíme kousky špeku, vložíme je na pánev a lehce z nich necháme pustit tuk. Pak přidáme okořeněné porce kapra a smažíme jako obvykle.
Na kostičkách špeku osmahneme i na plátky nakrájené žampiony, k nimž přidáme kmín. Houby pravidelně promícháváme!
Lilek, který před přípravou osolíme a posléze z něj vymačkáme vodu, zprudka osmahneme na grilu či na pánvi a pak na něj uložíme ve vodě uvařené a oloupané rajče (lze použít i konzervovaná rajčata do italské kuchyně).
Přidáme smažené, mírně polosyrové žampiony a přílohu máme komplet. Je to dobré, jednoduché, rychlé a vcelku zdravé jídlo, v němž trošičku „zlobí“ jen ten špek. Ale bez něj by to prostě nebylo ono!
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen