Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 7 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 17 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapří steak

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Milan Perger, foto: autor, Ivo Novák

Na čtyři poctivé porce potřebujeme

  • Čtyři filety z kapra (měly by být skoro bez kostí, drobné mezisvalové kůstky ale neřešte, ty se za tepelné přípravy rozpustí)
  • 120 g anglické slaniny
  • Sůl, drcený kmín
  • Pepř
  • Přepuštěné máslo
  • Sádlo
  • Alobal

Příprava

Filety z kapra nakrájíme na stejně široké proužky, široké asi 1,5–2 cm. Poté je osolíme a okořeníme. Proužky filet stáčíme tak, že je postavíme na bok a jeden po druhému přidáváme do tzv. šneka.

Kůži přitom vždy stáčíme tak, aby byla uvnitř. Když z proužků kapra vytvoříme kulatý kapří steak, omotáme ho plátky slaniny, které by měly být stejně široké, jako proužky kapřího masa.

Šnečí kulatinky pak stáhneme proužkem několikrát složeného alobalu o stejné výšce. Steaky z kapra vložíme na pánev do rozehřátého přepuštěného másla a sádla a z obou stran je opečeme do zlata. Jako přílohu doporučuji opečené bramborové plátky. Ty zvládne každý.

Jsou, jak všeobecné známo, poněkud nezdravé, ale dobré.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Steak

    To slyším po prvé z kapra steak z tunaka už jsem mém sice dráhy jak něco a zato dobrý

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled