Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Rolka z duháka

strunc 1 hodnocení
Recepty

Text: Ivo Novák, foto: autor

Budeme potřebovat

  • Pstruha duhového
  • Český špekáček
  • Slaninu
  • Vejce
  • Citron
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory (popřípadě knedlíky a špenát)
  • Párátka

Příprava

Rybu vykucháme, odřízneme hlavu, propláchneme pod tekoucí vodou, pokapeme citronovou šťávou, chvíli ji necháme odležet a dáme ji povařit do osolené vody.

Když jde kůže z masa sloupnout, maso je vařené tak akorát. Rybu vyndáme, z masa vyjmeme kostru, sloupneme kůži a vybereme zbývající kůstky. Špekáček nařežeme po délce na tenké plátky.

Vezmeme plátek slaniny, na něj položíme plátek špekáčku, na něj rybí maso a přidáme kousek vařeného vajíčka. Vše zarolujeme a zajistíme dvěma párátky.

Takto vytvoříme tolik rolek, kolik potřebujeme. Uvařené brambory oloupeme, pekáč vytřeme sádlem a brambory na něj rozkrájíme. Rolky dáme na brambory a celý pekáč vložíme do trouby a vše zapečeme zhruba 15-20 minut při teplotě 250 stupňů.

Okamžitě podáváme, čerstvá rolka je nejlepší. Pochutnal jsem si i na variantě s přílohou v podobě bramborových knedlíků a špenátu. Rybu můžeme okořenit různě podle chuti, osobně však preferuji jednoduchost.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Rolka

    To musí být luxus z ryby jsem rolku ještě nejedl

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled