Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 18 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 18 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
před 18 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku legitimní nabíd...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
předevčírem

Kapr na žampionech ve smetanové omáčce

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 porce kapra
  • 200 g menších žampionů
  • 100 g pórku (zelená část)
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 lžíce strouhaného sýru
  • hladká mouka
  • 2 stroužky česneku
  • směs rybí koření
  • drcený kmín
  • sůl
  • citronová šťáva
  • máslo
4
90 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odpočinout.

2

Rybu osušíme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v hladké mouce.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, kapra opečeme dozlatova z obou stran a odložíme stranou na teplé místo.

4

Část šťávy po pečení slijeme, přidáme na kolečka nakrájený pórek a žampiony (větší přepůlíme), podlijeme troškou vody, osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme do měkka.

5

Ke směsi přidáme zakysanou smetanu, zahustíme strouhaným sýrem a chvíli prohřejeme, než se sýr rozpustí.

6

Porce kapra přelijeme na talíři omáčkou a podáváme například s bramborovou kaší.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled