Fotografie
Josef okomentoval Přes 15 kg! Jak...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Přívlač: Heavy ...
předevčírem
Fotografie
ln.p@seznam.cz dal lajk úlovku od jitusvesela@pos...
předevčírem

Rybář-senior zkolaboval a spadl do vody. Zachránil ho autor časopisu Rybářství

Marek iRybářství 19. července 2024 1 komentářů
záchranka

foto: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Novinky

I na rybách může bohužel někdy jít o život. Své o tom ví pan Zdeněk, který se v červnu vydal rybařit k rybníku v Rebešovicích na Brněnsku. Zdeněk, muž seniorského věku, najednou zkolaboval a spadl do vody.

text: Marek Kožušník

„Měl velké štěstí, že v tu chvíli byl poblíž Vojtěch Sklenář, který zavolal na naši tísňovou linku. Jednalo se o zástavu oběhu. Pan Vojtěch duchapřítomně ihned zahájil telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci, se kterou mu pomáhala naše operátorka. V tu samou chvíli už na místo mířily naše pozemní posádky i vrtulník,“ popsala situaci pro Novinky.cz Michaela Bothová, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje.

REKLAMA

Vojtěch Sklenář je sám rybář, vynikající hlavatkář, který o svých rybářských zážitcích na Slovensku píše pro časopis Rybářství.

Když zdravotníci přijeli na místo, pokračovali v resuscitaci. Stlačování hrudníku a použití defibrilátoru vedlo k obnovení životních funkcí pacienta.

REKLAMA

zachránce
Statečný zachránce Vojtěch Sklenář. Foto: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

„Je to vždycky dobrý pocit, když srdce začne znovu bít a pacient se sám nadechne. Všichni odvedli skvělou práci, moji kolegové i policisté. Chtěl bych pochválit především pana Vojtěcha, který byl na začátku příběhu a prováděl v prvních minutách skutečně kvalitní masáž,“ uvedl lékař Emil Kykloš, který byl také na místě. Seniora pak převezli k další péči do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.

vrtulník
foto: Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

„Snažil jsem se, jak nejlépe to šlo, o první pomoci něco vím, teď se mi to hodilo. Nepovažuji to ale za hrdinský čin, tohle by měl udělat každý,“ říká statečný zachránce, který pracuje jako technik v Dopravním podniku města Brna.

„Díky všem, jsem nesmírně vděčný za to, že jsem na tomto světě ještě mohl zůstat,“ vzkazuje pan Zdeněk, který se v této chvíli už zotavuje v domácí péči.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (1)

  1. Klobouk dolů, dobrá práce . Ještě, že jste tam byl.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled