Fotografie
Josef okomentoval Přes 15 kg! Jak...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Přívlač: Heavy ...
předevčírem
Fotografie
ln.p@seznam.cz dal lajk úlovku od jitusvesela@pos...
předevčírem

Ulovené chráněné škeble chtěli prodávat restauracím. Teď jim hrozí odnětí svobody

Marek iRybářství 8. července 2024 0 komentářů
škeble

foto: Policie ČR

Novinky

Kuriózní případ řešili v uplynulých dnech policisté z Krupky na Teplicku. Hlídka městských strážníků je kontaktovala, že kontrolují podezřelého, který v tašce nese velké množství škeblí. Policie to uvedla na svém webu.

text: Marek Kožušník

Podle oznámení od ženy, které se tento muž „úlovkem“ chlubil, se má jednat o chráněný druh. Policisté přijeli na místo a zjistili, že muž má opravdu v tašce celkem 115 kusů škeblí rybničních o různých velikostech od 5 do 20 cm.

REKLAMA

„Tito živočichové se řadí mezi druh silně ohrožený a byla tak způsobena újma veřejnému zájmu na ochraně přírody a krajiny,“ uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová. Podezřelý podle ní uvedl, že se seznámil s neznámým mužem, který ho dovedl k rybníku. Společně vylovili větší množství škeblí, které chtěli prodat do vietnamské restaurace.

škeble
foto: Policie ČR

„Zajištěné škeble putovaly do rukou člena rybářské stráže, který se postaral o jejich záchranu. Podezřelý skončil na výslechu u kriminalisty, který mu sdělil obvinění z přečinu neoprávněné nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami,“ doplnila mluvčí.

REKLAMA

Policistům se podařilo identifikovat i onoho druhého podezřelého muže, který se ke skutku přiznal. Za tento přečin hrozí oběma trest odnětí svobody až na tři roky.

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled