Fotografie
boza.sobotkova@seznam.cz okomentoval Vltava - Praha ...
před 12 hod
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku rychlá nebankov...
předevčírem
Fotografie
Vojtech okomentoval Stav dravců v Č...
před 4 dny
Fotografie
HAVLÍĆEK založil otázku rychlá nebankov...
před 6 dny
Fotografie
Soňa založil otázku Stav dravců v Č...
před 8 dny

Caldeirada – portugalský rybí guláš

Marek iRybářství 0 hodnocení
guláš Recepty

Jednoduchý, pikantní pokrm z pánve, při jehož přípravě můžeme použít mořské i sladkovodní ryby.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 300 g filetů z tresky (candát, sumec, kapr)
  • 100 g mušlí
  • 100 g zelených fazolek
  • 4 rajčata
  • červená paprika
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 dl bílého vína
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Na oleji v pánvi podusíme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené brambory, rajčata, česnek, proužky papriky, nakrájené fazolky a podlijeme bílým vínem.

2

Následně přidáme rajský protlak, bobkový list, vše osolíme a opepříme a pak dusíme, dokud nezačnou měknout brambory.

3

Na podušené brambory se zeleninou naskládáme kousky ryb a přidáme mušle.

4

Přiklopíme pokličkou a dusíme ještě 10 minut, až všechny suroviny změknou.

5

Pokrm dochutíme solí, pepřem a posypeme nasekanou petrželkou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled