Fotografie
Josef okomentoval Přes 15 kg! Jak...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Přívlač: Heavy ...
předevčírem
Fotografie
ln.p@seznam.cz dal lajk úlovku od jitusvesela@pos...
předevčírem

Kapří poradna: Prošlé boilie

Marek iRybářství 30. června 2024 0 komentářů
boilie

foto: Michal Kučera

Praxe

Ve skříni s rybářskými věcmi jsem objevil prošlé, ale neotevřené pytlíky boilie a pelet. Můžu je použít? Budou fungovat správně?

odpovídá Michal Kučera

To je otázka, na kterou se nedá odsud od stolu jednoznačně odpovědět. Sám často používám poměrně stará boilie (klidně i 5 až 10 let), a dokonce mám někdy pocit, že jsou účinnější než ta čerstvá.

REKLAMA

Musím ale mít jistotu, že byla dobře skladovaná (v suchu, temnu a stálé teplotě), a především, že se jedná o boilie na rybích moučkách nebo podobném základě, která neobsahují mnoho objemových přísad nebo olejů. To, že voní o něco méně než dříve, vůbec ničemu nevadí. U takových boilie se podle mě nemá co zkazit, je to, jako byste pomalu stařili maso.

Ve všech ostatních případech bych byl opatrnější, po otevření přičichl k obsahu sáčku, a pokud by se mi to nepozdávalo (žluklé, rozpadající se a podobně), nepoužil bych je ani jako návnadu. Mnoho rybářů dělá v tomto bodě chybu, že ke krmení použijí cokoli a pak se diví, že se rybám do jejich loviště nechce. Kvalitní návnada je vždy základ, bez ohledu na to, co pak budete mít na háčku.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
Líbil se vám článek?

Pošlete ho dál svým přátelům

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru

Diskuze k článku (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled