Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Sumec na středomořský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Jednoduchá a rychlá úprava sumce inspirována italskou kuchyní. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb s malým obsahem svalových kůstek (kapr, candát, úhoř, treska, losos).

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g masa ze sumce
  • 3 rajčata
  • červená paprika
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • citronová šťáva
2
90 minut

Postup

1

Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut rozležet.

2

Maso pustí vodu a zpevní se.

3

Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek.

4

Přidáme nakrájená rajčata, která předem spaříme a oloupeme, pak přidáme také proužky papriky a plátky žampionů.

5

Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem a pod pokličkou ji dusíme doměkka.

6

Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa a dusíme pět minut.

7

Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled