Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Kapr na smetaně

Marek iRybářství 0 hodnocení
kapr Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • čtyři podkovy z kapra po 200 g
  • 100 g slaniny
  • větší mrkev
  • půl menšího celeru
  • cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • lžíce hladké mouky
  • máslo
  • sůl
  • pepř
2
40 minut

Postup

1

V pekáči necháme na másle zesklovatět slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a celer a lehce orestujeme.

2

Přidáme podkovy kapra, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a vložíme do vyhřáté trouby.

3

Pečeme doměkka.

4

Během pečení občas přelijeme vypečenou šťávou.

5

Na závěr přidáme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali lžíci mouky.

6

Přelijeme porce kapra a pečeme ještě další tři minuty.

7

Na talíři přelijeme podkovy omáčkou a zeleninou.

8

Podáváme s vařenými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled