Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
včera
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 5 dny

Sicilská rybí polévka (Zuppa di pesce alla siciliana)

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Italská hustá rybí polévka, která spíše připomíná rybí guláš než polévku. Na Sicílii se peče v římském hliněném hrnci v troubě. Italové používají na polévku čerstvé ryby a mořské plody, které seženou na trhu, proto neexistuje jednotný recept.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 250 g tresky
  • 250 g chňapala
  • 250 g mořských plodů
  • 200 g oliv (černé a zelené)
  • 250 g oloupaných rajčat v konzervě
  • cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 dl bílého vína
  • bobkový list
  • tabasco
  • sůl
  • 100 cl olivového oleje
  • pečící papír
6
50 minut

Postup

1

Větší hrnec vymažeme olivovým olejem, na dno poklademe kolečka cibule, přidáme kousky tresky, chňapala bez kůže, pokrájená rajčata i s nálevem, přepůlené olivy a celé mořské plody.

2

Přidáme bobkový list a plátky česneku, osolíme a zalijeme bílým vínem.

3

Odstřihneme kus pečícího papíru, většího, než je průměr hrnce.

4

Papír namočíme, je tvárnější, a přikryjeme jím hrnec společně s pokličkou – hrnec se tak párou zapečetí.

5

Vložíme ho do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut při 160 °C.

6

Hotovou polévku opatrně otevřeme a dochutíme tabascem a solí.

7

Do talířů vložíme kousky ryb a plodů a zalijeme šťávou.

8

Polévka chutná skvěle s opečenou bagetou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled