Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Marinovaný losos s pórkem

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g filetů z lososa
  • pórek
  • sůl
  • olivový olej
  • máslo
  • sezamová semínka

Na marinádu:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • lžička balzamikového octa
  • lžička třtinového cukru
  • stroužek utřeného česneku
  • kousek chilli papričky.
2
40 minut

Postup

1

Z filetu stáhneme kůži a lososa nakrájíme na proužky.

2

V hrnku vidličkou rozšleháme ingredience na marinádu.

3

Nakrájené nudličky lososa zalijeme marinádou a necháme hodinu marinovat.

4

Pórek nakrájíme na kolečka, vložíme do sítka a přelijeme vařící vodou.

5

Potom vidličkou kroužky rozebereme lehce na prstýnky a necháme chvíli oschnout.

6

V pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem, přidáme pórek a restujeme, aby kroužky byly křehké a křupavé.

7

Opečený pórek rozložíme na talíře, do šťávy po pečení přidáme proužky lososa a restujeme ze všech stran 2 až 3 minuty.

8

Opečeného lososa rozložíme na pórek a posypeme sezamovým semínkem.

9

Podáváme s opečenými kolečky bagety, potřené bylinkovým máslem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled