Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Křupavý losos

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 4 ks 150g filetů z lososa
  • mořská sůl
  • barevný pepř
  • citronová šťáva
  • kolečka citronu
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • máslo
4
30 minut

Postup

1

Na filetech z lososa uděláme na kůži 3–4 zářezy, pokapeme citronovou šťávou a do zářezů vložíme pár zrnek mořské soli.

2

Kůži pak lehce poprášíme moukou.

3

V pánvi rozehřejeme olivový olej s máslem (v poměru 1:1), do rozpáleného tuku vložíme kůží dolů filety, přimáčkneme a pečeme zhruba 2 minuty, až kůže začne být křupavá a filet začne do poloviny tmavě růžovět.

4

Filety otočíme a propečeme z druhé strany.

5

Křupavého lososa posypeme lehce drceným barevným pepřem, ozdobíme citronem a podáváme.

6

Vhodná příloha jsou třeba gratinované brambory a smetanový špenát.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled