Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 16 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Pečený pstruh

Jaroslav Horník 1 hodnocení
Recepty

Pečený pstruh je skvělou volbou

Suroviny

2x pstruh (očištění a bez vnitřností)
Máslo
Sůl
Pepř
2x citron
Tymián, čerstvý svazek

2
20-25 minut, podle velikosti ryb

Postup

1

Pstruhy vykucháme, omyjeme a osušíme. Následně vytvoříme několik zářezu na obou stranách ryb.

2

Ryby zvenku a zevnitř osolíme a opepříme. Sůl vetřeme i do všech zářezu na rybách.

3

Důkladně omytý citron nakrájíme na tenká kolečka, která vložíme do dutiny břišních dutin obou ryb.

4

Položíme ryby do pekáče nebo na zapékací mísy a položíme na ně snítky tymiánu a plátky másla. Pak je zlehka postříkáme olivovým olejem.

5

Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme podle velikosti ryby 20-25 minut.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Na chystané

    Koupil jsem si pstruhy tak to hned skusim

    1. Super

      Chutnaly suprově ještě že mám doma skvělou kuchařku

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled