Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 5 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 14 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
předevčírem

Polévka z cejnů (bílé ryby)

Marek iRybářství 1 hodnocení
polévka Recepty

Chutný rybí vývar s knedlíčky a zeleninou, lze ji připravit z každé bílé ryby (cejn, tloušť, plotice, perlín atd.)

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750–1000 g rybích odřezků
  • Mrkev
  • čtvrt celeru
  • půl pórku
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • špetku muškátového květu
  • sůl
  • pepř
  • pažitku
  • strouhanku
  • vejce
  • lžičku másla
4
90 minut

Postup

1

Odřezky zalijeme v hrnci vodou (asi 1,5 l), osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, mrkev, celer a uvaříme základní rybí vývar.

2

Vaříme 30 minut na mírném plameni a během vaření sbíráme pěnu. Vývar následně scedíme.

3

Z vychladnutých odřezků odstraníme kůži a drobné svalové kůstky.

4

Maso v misce rozmělníme vidličkou, přidáme vejce, máslo, přisypeme strouhanku, ochutíme pepřem, solí a špetkou muškátového květu.

5

Směs důkladně propracujeme a vytvoříme 2–3cm kuličky.

6

Do čistého rybího vývaru přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme 10 minut.

7

Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, které jsme uvařili v základním vývaru, vložíme rybí kuličky a vaříme, až kuličky začnou plavat na povrchu.

8

Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

4

Hodnocení receptu (1)

  1. Polévka

    Věřím že polévka bude velice dobrá, ale vybrat z vařeného masa drobné mezisvalové kůstky a kůži bude dost velká piplačka.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled