Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
před 6 hod
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 15 hod
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 4 dny

Kapr na středomořský způsob

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Dušený kapr na čerstvé zelenině s těstovinami je poněkud netradiční úprava podle italské kuchyně, ale je skvělá a lze ji uplatnit i na jinou rybu.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 porce kapra (200 g)
  • 150 g cukety
  • 150 g zelených oliv
  • 4 rajčata
  • Cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • hladkou mouku tymián
  • sůl
  • pepř
  • máslo
  • olivový olej
2
40 minut

Postup

1

Porce kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odpočinout.

2

Kapra osušíme, poprášíme lehce moukou a opečeme z obou stran na olivovém oleji, ve kterém jsme rozpustili lžičku másla.

3

K rybě přidáme nakrájená oloupaná rajčata, kostičky cukety, proužky cibule, plátky česneku, přidáme kečup, tymián, sůl a pepř a dusíme pod pokličkou 10 minut.

4

Na závěr přidáme přepůlené olivy a podáváme s vařenými těstovinami.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Skvělý

    Vypadá to báječné

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled