Fotografie
VOCÁSKOVÁ okomentoval Rybolov na Krym...
předevčírem
Fotografie
milosbreth40@gmail.com založil otázku legitimní nabíd...
před 4 dny
Fotografie
Jan okomentoval Amur na bulhars...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny
Fotografie
Jan okomentoval Na Labi byl ulo...
před 6 dny

Zapečený kapr se sýrem a křenem

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Recept pro všechny, kdo chtějí o Vánocích vyzkoušet něco trochu jiného.  

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 600–800 g podkov z kapra
  • 1 dl smetany na vaření
  • dvě lžíce strouhaného sýru
  • dvě lžíce strouhaného křenu
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
4
40 minut

Postup

1

Podkovy osolíme, pokapeme citronovou šťávou a hodinu necháme odpočinout.

2

Naskládáme je do zapékací misky, poklademe plátky másla, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 minut při 180 °C.

3

Přelijeme smetanou, posypeme nastrouhaným křenem a sýrem.

4

Vložíme zpět do trouby a pečeme, až sýr na povrchu začne zlátnout.

5

Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Syr

    Tak to jsem zvědavý až to vyzkouším

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled